Reparatie cilinders grafische industrie

Cilinderschade leidt vrijwel altijd tot verstoring van de grafische productie. Afgezien van ongeduldige opdrachtgevers, krijgt u te maken met kostenposten die snel onaanvaardbare proporties aannemen.

Als geen ander weet Sipsma Cylinder Repairs elke cilinderschade te verhelpen. Van tampongalvaniseren tot zeer speciale lastechnieken, waarbij met extreem hoge temperatuur deformatie van de cilinders wordt voorkomen. Bij schade aan de kanaalranden van cilinders van rotatiepersen (papierbaanbreuk) worden de cilinders thermisch dan wel mechanisch gericht.

Ook voeren wij reparaties aan gekornde cilinders uit, waarbij de korning weer opnieuw wordt aangebracht. Bij alle schades geldt dat de cilinders conform fabrieksspecificaties worden hersteld.

De ene beschadiging is de andere niet. Hetzelfde geldt voor cilinders. Daarom zijn verschillende reparatietechnieken mogelijk, afhankelijk van  het soort cilinder (verchroomd, vernikkeld of opgespoten met chroomnikkelstaal).

Gekornde cilinders

 Als een van de weinige bedrijven zijn we in staat om gekornde cilinders met hun specifieke oppervlakte structuur te herstellen volgens fabrieksnorm. Reparatie wordt altijd uitgevoerd doormiddel van plasma lassen.

Keramische cilinders

Het herstel van de keramische laag vindt plaats door tampongalvaniseren of door het aanbrengen van een kunststof.

Blank gietijzeren cilinders

Deze worden gerepareerd door plasmalassen.

Verchroomde cilinders

 Afhankelijk van de beschadiging wordt plasma-lassen of tampongalvanisatie toegepast.

 Opgespoten cilinders

 Reparatie van deze cilinders vindt plaats door tampongalvaniseren.

 Rilsan cilinders

 Het kunststof oppervlak wordt hersteld d.m.v. een kunststof.